Din 1799 mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul a apartinut tarilor rusi, dar sfintele moaște au fost scoase din tara de catre Maria Fiodorovna in 1917 pentru a le feri de furia anti-crestina a bolsevicilor. Din acel moment, mana dreapta a lui Sfântului Ioan Botezătotorul a fost pastrata in Germania, Iugoslavia si Muntenegru.
In anul 2012, pentru prima dată mana Sfântului Ioan Botezătorul a revenit în Rusia, într-un mare pelerinaj, în timpul căruia a fost dusă spre închinare in marile orașe ale Rusiei, precum și în Minsk și Kiev.
Din timpul acestui pelerinaj se povestește următoarea minune: Vladimir Mastukov, un pensionar care nu-si mai putea folosi picioarele in urma unui accident vascular pe care l-a suferit acum cinci ani, a fost si el sa sarute moastele Sfantului, care se aflau intr-o racla aurita. Peste doar cateva momente, el a fost stupefiat sa descopere ca si-a recapatat mobilitatea, si chiar a reusit sa iasa din Catedrala Hristos Mantuitorul fara ajutorul carjelor sale. Martorii oculari l-au putut auzi când relata: “Am simtit cum trupul mi s-a luminat. Iti multumesc Doamne!”.