POMELNICE SI ACATISTE ONLINE

Acest serviciu de trimitere de Pomelnice si Acatiste online prin intermediul site-ului manastirii a fost creat special pentru acele persoane, care, din diferite motive, nu pot ajunge în acest sfânt lăcaș pentru a le aduce personal. Un alt motiv este acela că pomelnicul online ajunge la manastire instantaneu şi astfel poate fi pomenit mai repede decât atunci când este trimis prin scrisoare. Pomelnicele si Acatistele online incep sa fie pomenite din ziua primirii lor sau cel tarziu incepand din ziua urmatoare.

Donaţiile dvs. care însoţesc aceste pomelnice sunt bineprimite, oricare ar fi suma. Aceste donații sunt o jertfă din partea dvs. care însoțind rugăciunea îi dau aripi și o înalță spre cer, fiindcă așa cum spun Sfinții Părinți: “Postul și milostenia sunt cele două aripi ale rugăciunii”. Dar aceste donații care însoțesc pomelnicele si acatistele online nu sunt obligatorii, cei care nu au posibilități materiale pot să trimită doar pomelnicul, fără nicio donație si va fi de asemenea pomenit la Sfânta Biserică, dar îi sfătuim să facă o cât de mică jertfă pentru Dumnezeu ajutând persoanele din jurul lor care au nevoie, fie cu ceva de mâncare sau de îmbrăcat, fie cu o vorbă bună, fie cu orice altă faptă bună (o vizită la cei bolnavi sau bătrâni sau singuri, un ajutor la cumparaturi sau la curătenie sau la pregatirea mancarii pentru cei în vârstă, o mângâiere pentru un copil, un medicament pentru cei care au nevoie etc), pentru ca această jertfă a lor să însoțească și să dea putere rugăciunii.

În fiecare moment al vieţii noastre, dar mai ales în clipele de grea încercare, fiecare dintre noi avem nevoie de ajutorul Preamilostivului Dumnezeu, dar acest ajutor îl putem primi numai dacă îl cerem prin rugăciune. În acest sens este foarte importantă atât rugăciunea noastră personală, cât şi a celor care şi-au închinat întreaga viaţă slujirii lui Dumnezeu – preoţii şi călugării – care prin apropierea lor permanentă de Dumnezeu pot fi mijlocitorii noştri în faţa Divinităţii. Modalitatea tradiţională de a cere rugăciunile acestora este alcătuirea unui pomelnic care cuprinde numele de botez ale celor pentru care dorim să fie înălţate rugăciuni înaintea lui Dumnezeu, fie ei vii sau adormiţi, membrii ai familiei, rude, prieteni şi chiar duşmani.

SAU PUTETI TRIMITE POMELNICELE PE WHATSAPP LA NUMARUL DE TELEFON 0241856625

CUM POT SA DONEZ?

1. PLATA ONLINE CU CARD BANCAR

Pentru a efectua plata online securizata cu cardul apasati unul din cele doua butoane de mai jos:

2. VIRAMENT BANCAR

Nume beneficiar: Manastirea Lipnita

CUI: 16892771

Cont IBAN: RO16RNCB0121015131900001

Banca: BCR Constanta

Pentru viramente din conturi din alte tari: Cod SWIFT: RNCBROBU, Cod BIC: RNCB .

3. MANDAT POSTAL

Destinatar: Manastirea Lipnita

Maica stareță Onufria Matei

Adresa: str. Trandafirilor nr. 394, localitatea Lipnița, jud. Constanța, cod poștal 907165

4. PAYPAL

Apasati butonul de mai jos „Donatii”, iar in pagina care se deschide introduceti suma pe care doriti sa o donati (in euro) si apasati pe butonul: „Donate”, apoi logati-va in contul dvs. PayPal.

5. Donatie prin redirectionarea catre manastire a 3,5% din impozitul platit catre stat

Aceasta este o metodă prin care oricine își poate redirecționa până la 3,5% din impozitul anual sau pentru o perioadă de până la doi ani către manastire. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului, ci va fi direcționată către contul manastirii.

Formularul se poate decarca de mai jos (datele manastirii sunt deja adaugate), se completeaza cu datele personale si se depune la sediul ANAF de care apartine fiecare persoana conform adresei din cartea de identitate, depunerea putandu-se face direct sau prin posta printr-o scrisoare recomandata. Data limita de depunere este 25 mai anul curent (pentru impozitul platit in anul trecut).

Pentru cine doreste doar datele manastirii necesare pentru completarea formularului acestea sunt:

Manastirea Lipnita

CUI 16892771

cont IBAN: RO16RNCB0121015131900001

Dumnezeu sa va rasplateasca jertfa!