Minunea cu Sf. Luca conducand operatia unui baietel

Dacă mi-ar fi povestit altcineva întâmplarea aceasta, nu aș fi riscat să o repovestesc pentru că pare neverosimilă. Dar Arhimandritul Nectarie (Antonopoulos), starețul Mănăstirii Schimbarea la Față din Sagmata, este un om de mare autoritate și de o onestitate absolută.

Astăzi, Arhimandritul Nectarie a venit din nou la Simferopol, și iată ce mi-a povestit:

În Atena era un băiat grav bolnav. Atât de grav, încât medicii au refuzat să-l opereze și au propus să-l transfere într-unul dintre cele mai bune centre medicale din Germania, echipat cu tehnologie de ultimă oră.

Și așa au făcut.

Părintele Nectarie l-a însoțit și el pe băiat. Și după o operație de multe ore, dificilă, chirurgii au ieșit și au declarat:

– Nu înțeleg de ce ați adus copilul la centrul nostru, dacă voi aveți un specialist atât de minunat!

– Ce  specialist?, a întrebat surprins Părintele Nectarie.

– Ei bine, cel care ne-a susținut, ne-a dat instrucțiuni prețioase, a condus operația. E profesionist la cel mai înalt nivel! Putem spune că datorită lui operația a avut succes.

– E ciudat, dar cu noi nu a venit niciun specialist, faceți o confuzie…

– Ei bine, era așa: în halat medical de stil vechi (acum nu prea mai există), cu o barbă albă… Dar tocmai a trecut prin fața noastră, a ieșit din operație, cum se face că nu l-ați observat?…

Uluit, Părintele Nectarie a cerut să i se arate registrul operației. Lângă numele băiatului erau numele chirurgilor care au făcut operația, iar ultimul în serie era scris de mână, în limba rusă: „Arhiepiscopul Luca”.

Minunate sunt lucrările Tale, Doamne!